Civil szervezetek

Civil szervezetek

Helyi civil szervezeteink

1.) Pogányszentpéteri Ciklámen Nyugdíjas Klub

Vezető: Varga Jánosné (Erzsi)
székhelye: Pogányszentpéter ,Bajcsy-Zsilinszky utca 84.8728(klubhelyiség)

A Pogányszentpéteri Ciklámen Klub 2012.február 9-én alakult meg 12 fővel. Eleinte csak főként nyugdíjas korúak jártak heti-kétheti rendszerességgel foglalkozásaikra. Mára létszámuk elérte a 20 főt és a fiatalabb korosztályokból is egyre többen csatlakoztak hozzájuk.
Elsősorban új helyi közösség létrehozása volt a cél. Részt vesznek a településünk programjainak megszervezésében és lebonyolításában. Egyrészt műsorral készülnek, másrészt a házigazdai feladatokba is besegítenek.
A közös éneklés volt az, amiben a csoport örömöt talált, s amelynek már voltak falunkban fellelhető gyökerei. Az 1978-as KI- Mit- Tud- ra hozott népdalcsokrot is „eleink” gyűjtötték össze és hagyták ránk. Reméljük, hogy a helyi hagyományokat ez által újra élővé tudjuk tenni és mi is tudunk valami értékeset hagyni az utódainkra!

Több ,  a Csurgói kistérségen és  Zala-Somogy megyén belüli ,rendezvényen is öregbítették településünk hírnevét,ezt a kapott oklevelek is bizonyítják.Évente több mint 10 fellépésen mutatják be tudásukat. A Pogányszentpéteri Helyi Kincsek Tára (értéktár) élő értékhordozói!

2.) Ringharcosok Ökölvívó Klubja
vezető:Bogdán Zoltán
telephely:Pogányszentpéter,Bajcsy-Zs.u.84.

Bogdán Zoltán (Tyson) pogányszentpéteri ökölvívó edző vezetésével elindul t 2015-ben Pogányszentpéteren ,a Bajcsy-Zs.utca 84.szám alatti sportklub helyiségben az amatőr ökölvívás.Célja az érdeklődő ,sportkedvelő gyermekek-felnőttek fizikai erőnlétének növelése,szellemi-összpontosító képesség növelése ,önfegyelem erősítése,csoportos és egyéni edzéssel új sportág meghonosítása a településünkön és a mikrotérségben.

A szervezet alapadatai:
-nyilvántartási száma::20-02-0002585
-megnevezése:Ringharcosok Sportegyesület
-székhelye:8800 Nagykanizsa,Zemplén Gy.út 1/B. 6/36.
-szervezet típusa:egyesület
-állapot:nyilvántartásba vett
-eljáró bíróság:Zalaegerszegi Törvényszék
-ügyszám:2000/Pk.60001/2012
-bírósági határozat száma:8/I.
-jogerőre emelkedés időpontja:2012.03.14

3.) Pogányszentpéteri Sport és Természetbarát Egyesület
elnöke:Gelencsér József
székhelye:Pogányszentpéter,Bajcsy-Zs.u.22.

Amióta futball van Magyarországon,Pogányszentpéteren is előszeretettel játsszák.Több generáció óta van amatőr futballcsapata a falunak. Régente traktorral jártak vidékre focizni a lelkes amatőrök és szurkolóik .Manapság személyautókkal történik a szállítás.A Sporttelep nem túl korszerű,a pályára ráférne egy alapos felújaítás és új öltözőt is szeretnénk építeni (pályázati forrásból leginkább) 2007-ig Hajdinák István volt az egyesület elnöke.2007-ben hivatalosan is megalakult a PSTE ,a cégbírósági bejegyzésen már Kondor Imre volt az elnök.2009-2011 között Novák János képviselte a csapatot .Ezt követően Gelencsér József vette át a stafétabotot és ő a jelenlegi elnök. A szakmai vezető 2012-2015 között Pál István.
A fő profilja az egyesületnek az amatőr futball ,de a bakancsos turizmus és a lovas turizmus népszerűsítése is bekerült a támogatott tevékenységi körébe.2013-óta már közhasznú egyesületként működik.Az idény minden hétvégéjén mintegy 16 játékosnak és 20-40 szurkolónak nyújt aktív közösségi élményt. Rendszeresen részt vesznek a Csurgói Kistérség és a szomszédos Zala Megye focikupáin és szerveznek is kis és nagypályás tornákat.A 2013-2014. évi Zala Megye III.Bajnokságban a 3.helyen végzett a csapat ,öregbítve településünk jó hírét.Köszönjük, és további sok sikert kívánunk !

HAJRÁ SZENTPÉTER!


4.) Kéz a kézben a Faluért Egyesület 

Vezető: Kovács Sándorné (Szabina)

székhelye: Pogányszentpéter , Dózsa György utca 101.

Adószám: 19233916-1-14

Az egyesület 2019-ben alakult 15 fővel. Az egyesület célja: Pogányszentpéter település fejlődésének elősegítése. Közösségi élet fellendítése, közösségteremtő programok szervezése.

A közösség környezet- és természetvédelme, hagyományainak felkutatása és ápolása, hagyományteremtés, település fejlesztése és vonzerejének erősítése. Fiatalság helyben tartása.

Közösségi élettér javítása, fejlesztése. Falusi turizmus kiépítése.

5.) Csurgói polgárőrség pogányszentpéteri szervezete
vezetője:Horváth Szilárd
Csurgói Polgárőrség vezetője:Novákné Peterdi Tímea
székhely címe: 8840 Csurgó, Petőfi tér 36.

2015-évben alakultak újjá,12 tag tett sikeres polgárőr vizsgát és ezzel a tagsággal szolgálja őrző- védő-bűnmegelőző tevékenységével a települést és vonzáskörzetét.
A 2015 -ös évben is az alapszabályunknak megfelelő tevékenységeket végeztek:
-a bűnözés elleni fellépés-a bűnmegelőzés-a közbiztonság javítása-a közterületek rendjének megóvása-család,-gyermek,-és ifjúságvédelem-balesetmegelőzés-vagyonvédelem-közösségi kapcsolatok erősítése-ismeretterjesztés-hagyományőrzés
…és az ezekkel a tevékenységgel összefüggésben felmerülő problémákat igyekeznek megoldani településünk bel és külterületein,valamint a csurgói rendőrkapitányság felkérésére közös járőrszolgálatok alkalmával a Csurgói Kistérség településeinek területén.A kis létszámú aktív tagság ellenére is folyamatos volt a járőrszolgálati tevékenység az egész év folyamán. A nagyobb számú őrzés a hegyre a kisebb számú őrzés a belterületre terjedt ki.Rendezvényeket is biztosítottak a települési önkormányzat részére (falunap,nemzeti ünnepek ünnepélyei,stb),valamint a civil szervezetek és magánszemélyek rendezvényei részére.
Biztosították az év folyamán a Mobil-posta autót a kiemelt nyugdíj-kifizetési napokon. Közös járőrszolgálatot adtak több alkalommal a Csurgói Rendőrőrssel, és a Nagyatádi Rendőrséggel.

Várnak minden  aktív fiatalt és idősebbet soraikba!